pühapäev, 25. august 2013

LENNA, MIHKEL RAUD, REIGO AHVEN JA PALJUD TEISED 30. AUGUSTIL VABADUSE VÄLJAKUL

Foto: Rauno Salumets (Delfi)
Tallinna linn korraldab järgmisel reedel, 30. augustil Vabaduse väljakul suure etenduse, mille esinejate nimekiri on pikk (teiste seas astub üles Lenna) ning selleks puhuks valmivad spetsiaalselt lühifilmid. 

Suurejoonelise etendusega "Rahva aasta" tähistatakse laulva revolutsiooni ja Rahvarinde juubelit.

Õhtu jooksul astub lavale paarsada inimest, nende seas Lenna Kuurmaa, Ivo Linna, Ott Lepland, Birgit Õigemeel, Arno Tamm, Erik Meremaa, Koit Toome, Meelika Hainsoo, Reigo Ahven ja Mihkel Raud, aga samuti sümfooniaorkester Rasmus Puuri juhatusel.

Värskes kuues ja noorte solistide esituses ning sümfooniaorkestri seades tulevad esitamisele ka kõik Alo Mattiiseni viis isamaalist laulu.

Laulude vahel linastuvad spetsiaalselt selleks ürituseks lavastatud ning tõestisündinud lugudel põhinevad lühifilmid, avades erineval ja ootamatul moel ajastu taustu ja meeleolusid, autoriteks Loone Ots ja Rein Pakk, operaatoriks Mait Mäekivi ja lavastajaks Ain Mäeots.

Kaasa teevad näitlejad Mait Malmsten, Raivo E. Tamm, Tiit Sukk, Evelin Võigemast, Priit Pius, Liina Tennosaar, Marje Metsur, Maiken Schmidt ja teised.

Üritust saab Tallinna TV-st vaadata 8. septembril kell 21:55, kordus paar tundi hiljem kell 01:10.