pühapäev, 25. august 2013

LENNA ÕHTULEHES

Nädalavahetuse Õhtulehes on kaks artiklit Lennast. 

Üks neist räägib ansambli Lenna 17. augusti kontserdist Muhu saarel (sellest artiklist on Ninjaportaal juba kirjutanud. Täiendatud artiklis on uut niipalju, et Lenna, Robert ja nende tütar Ami ööbisid Muhumaa kontserdi ajal Nautse külas, kus on jaanalinnufarm).  


Teine artikkel on Tartus toimunud öölaulupeost Järjepidevus. Ajaleht küsib, miks solistidel (välja arvatud Ott Leplandil) laulusõnad peas polnud. Osa artiklist, kus sõna saab Lenna, on selline:

----

"Öölaulupeol olen varem laulnud, mingisugune ettekujutus oli olemas, aga positiivne šokk oli näha rahva nii suurt huvi! Laul ikka ühendab eestlasi," jagab muljeid Lenna Kuurmaa. Kõige südantsoojendavamalt mõjusid Lennale isamaalised lood, näiteks Tõnis Mäe esitatud "Palve" ja kontserdi lõpupoole kõlanud "Ta lendab mesipuu poole".

Sõnade asjus arvab Lenna, et muidugi võiksid need peas olla. "Kindlasti püüavad kõik artistid neid oma kiirete graafikute juures pähe saada. Aga paratamatult ei jõua kõike pähe õppida, eriti kui tegemist on ühekordse esitusega. Kui teksti täielikult pähe ei saa, pole see suur patt, peaasi et laul hästi kõlab ja artist seda hästi esitab. Vaadaku ta siis need kaks rida sealt paberilt! Mind ennast see küll artisti teistmoodi suhtuma ei pane," tunnistab laulja.

Üldiselt jäävad Lennale sõnad pähe päris hästi. Oma osa on ka sellel, et laulja seriaalides kaasa teeb ja näitlemisega tegeleb. "Aga need on tegelikult kaks erinevat asja – laulusõnade meelde jätmine on hoopis teine," teab laulja.

Meelde jäänud laulusõnade pagas on tema sõnul kogenud lauljal juba nii suur, materjali on nii palju, et laulja peab vahepeal püüdma kõik eelnevad sõnad ära kustutada, et uusi peale õppida. "Puhas tuupimine mind küll ei aita. Minu puhul toimib see ikkagi kõige paremini läbi laulmise. Siis jäävad sõnad loomulikul moel meelde," räägib Lenna.