reede, 30. august 2013

TÄNA: "RAHVA AASTA" VABADUSE VÄLJAKUL

Täna, 30. augustil (Kallervo Karu sünnipäeval) toimub Tallinnas, Vabaduse väljakul laulvale revolutsioonile ja Rahvarinde 25. aastapäevale pühendatud kontsertetendus.

Ninjaportaal on üritusest juba kirjutanud, aga kuna vahepeal on avaldatud uut infot, toome selle ka teieni.

Niisiis, ürituse algus on kell 20:30 ja lisaks sellele, et telepildi toodab Tallinna TV, näeb otsepilti ka Internetist- Delfi TV-st.

Solistid: Lenna Kuurmaa, Ott Lepland, Ivo Linna, Birgit Õigemeel, Meelika Hainsoo, Marten Kuningas, Erik Meremaa, Koit Toome, Hele Kõrve jt.

Bänd: Mihkel Raud - kitarr, Paul Daniel - kitarr, Madis Muul - klahvpillid, Maarja Aarma - taustalaul, Tõnis Kivisild - basskitarr, Reigo Ahven - löökpillid.

Sümfooniaorkester: Reaalmazhoor

Esitamisele tulevad teiste lugude seas ka Alo Matiiseni viis isamaalist laulu.

Vaheklippides: Tiit Sukk (Edgar Savisaar), Mait Mamsten (Hagi Shein), Raivo E. Tamm (Heinz Valk), Evelin Võigemast (Signe Kivi), Margus Tabor, Liina Tennosaar, Priit Pius jpt.

Lavastusmeeskond:
Muusikalised juhid: Rasmus Puur (dirigent, seaded), Reigo Ahven (ansambel)
Klippide ja vaheosade stsenaarium: Loone Ots ja Rein Pakk
Kunstnik : Jaagup Roomet
Tuli ja efektid : Trikivabrik
Assistendid: Elo-Liis Parmas ja Mart Saar
Lavad ja tehniline manageering: Sirli Bergström
Live-montaaž ja HD–salvestus: Andrus Kasesalu ja Industrial Productions
Heli, valgus ja videotehnika: RGB
Idee, lavastus ja vahefilmide režii: Ain Mäeots

Vabaõhuetendus "Rahva aasta" on pealtvaatajatele tasuta.

"Rahva aasta" on kontsertlavastus, mis on pühendatud mitte ainult 1988. aasta Laulvale revolutsioonile ja Rahvarindele, vaid eelkõige rahvale, tänu kellele see kõik võimalikuks sai. Kontserdi põhiliseks kandjaks laval ja ekraanil on põlvkond , kes aastal 1988 olid veel verinoored või lapsed (või polnud veel sündinudki) - ehk siis põlvkond kelle jaoks tegelikult Laulev revolutsioon ju tehti.

Kontsertetenduse jaoks püstitatakse Vabaduse väljakule unikaalne peegellava, kus astuvad üles armastatud solistid, ansambel Reigo Ahvena juhendamisel, sümfooniaorkester Reaalmažoor. Suurel ekraanil taaselustuvad hetked kaheksakümnendatest, arhiivikaadrid põimuvad tänapäevaga Mait Malmsteni, Tiit Suka ja Raivo E. Tamme esituses. Kokku on sel õhtul esinejaid üle paarisaja.

Kontserdi laulude vahel linastuvad spetsiaalselt selleks ürituseks lavastatud lühifilmid (mis põhinevad tõestisündinud lugudel), mis avavad erineval ja ootamatul moel ajastu taustu ja meeleolusid, mis olid iseloomulikud Eestis aastal 1988. Tegevuspaikadeks näiteks Lasnamäe buss, sünnitusmaja ja ETV grimmiruum. Vahefilmide (ja ka laval toimuvate vahestseenide) autoriteks on Loone Ots ja Rein Pakk.

Üritusel ei ole lubatud poliitiline propaganda ja valimisreklaam ükskõik mis vormis!