kolmapäev, 16. aprill 2014

"ÜKSIK SAAR" ETV-S

Eesti Televisioon näitab järgmisel reedel, 25. aprillil kell 21:40 Peeter Simmi 2012. aasta filmi "Üksik saar", kus teiste seas näitleb Lenna Kuurmaa.

Filmi tutvustus:

Linn on iga päev uus. Liin om õga jumala päiv vahtsõnõ. Vana mustlase surm, tütarlaps raudteerööbastel, poja vaen isa vastu ja ratastooli jäänud tüdruk - neist kildudest kasvab vähehaaval tervik. 72 tunni jooksul põimuvad võhivõõraste ja vanade sõprade saatused, inimesed tõugatakse olukordadesse, kuhu keegi vabatahtlikult ei satuks. Segunevad tragöödia ja grotesk, draama ning melodraama. Igaühel tuleb läbida teekond, mis muudab ta sallivamaks ja mõistvamaks. Kas viimases hädas saab aidata vaid vaenlane? Kas armastus võib tappa sõpruse? Kas juhuslik inimene lahendab pinge, mis on vaevanud aastakümneid? Mis teha siis, kui tõde toob kannatusi? Kõik see peaks meid üksteise suhtes mõistvamaks muutma. Režissöör Peeter Simmi Eesti-Läti-Valgevene koostöös valminud ansamblimängufilm on pälvinud palju tähelepanu Venemaal ja Valgevenes ning saanud ka mitmeid auhindu. Film osales 34. Moskva Rahvusvahelise Filmifestivali konkurssprogrammis, nomineeriti "Nika" auhinnale, võitis parima käsikirja auhinna filmifestivalil "Kinoshok", sai Valgevene parima mängufilmi ja parima operaatoritöö preemia. Režissööri sõnul soovis ta teha 60ndate stiilis perefilmi, kuid tõdes, et sellise filmi teekond Eesti kinolinal osutub keeruliseks. Samas on kriitikute sõnul Simm just selle kinotööga jõudnud n-ö oma filmini, millest ta on alati unistanud. Stsenaristid Peeter Simm ja Milhkel Ulman. Mängivad Lembit Ulfsak, Juhan Ulfsak, Lenna Kuurmaa, Gert Raudsepp, Igor Sigov, Svetlana Zelenskaja, Boris Polunin, Valeria Arlanova jpt.

Kordus ETV-s pühapäeval, 27. aprillil kell 13:20.

Kes aga soovib taaskord kaasa elada ansambel Lenna esinemisele konkursi "Eesti Laul 2014" 1. poolfinaalis, vaadaku 4. mail kell 19:45 telekanalit ETV2 :)