neljapäev, 20. november 2008

LENNA RASKE JOOGAKOGEMUS AMEERIKAS - ''PILT TAHTIS EEST ÄRA MINNA''

Lenna avaldas täna portaalis TopTop.ee oma teise postituse blogis ''Lenna Kuurmaa New Yorgi päevik'':

''Hei kõigile siit sügisesest New Yorgist!
Avastasin üks päev siin ühe toreda joogakeskuse ja otsustasin uurida, mida nad pakuvad.

Üks trenn jäi mulle silma just sellepärast, et ma pole varem sellisest joogakunstist kuulnud. Tegelikult pole ma üldse enda jaoks joogat veel avastanud, mõtlesin, et teen seda siin, kui aega peaks jääma.

Bändikaaslane Katrin on meeletu joogafänn ja kiidab taevani, milline vabastav ja positiivne mõju joogal on. Seega otsustasin uurida ja läksin algajana Bikram jooga klassi. See kogemus oli midagi väga ekstreemset :)

Üllatusi oli palju. Arvasin, et üks seanss kestab kusagil maksimum tunnikese, siis tegelikult kestis see 90 minutit. Teadsin, et klassiruum on soe, aga ei teadnud, et temperatuur on lausa kuum. Bikram jooga ongi selline jooga, kus saalis on sama soe nagu soojas saunas (umbes 50 kraadi). Ja kujutage nüüd ise ette, et olete sellises ruumis 90 minutit ja võimlete ka veel.

See oli tõeline katsumus, sest mul tahtis pilt eest ära minna :) Kui hakkas halb, võis maha istuda, aga treeneri suur palve oli, kui vähegi võimalik, vastu pidada ja mitte ruumist lahkuda, enne kui trenn läbi.

Mingi hetk oli tunne, et mitte mingisugust õhku ruumis ei ole. Kõik inimesed tilkusid. Peale trenni oli ikka väga läbivintsutatud tunne, riided oli sama märjad kui oleks riietega duši all käinud.

Pidasin ilusti vastu, tegin enamiku harjutustest isegi kaasa, aga see oli ikka paras katsumus.

Selline huvitav ja mõneti šokeeriv joogakogemus mul siis siin, NYCis.

Järgmiste kirjutamisteni,
Lenna''